Help, ik ben een Boeddhist!


In deze podcast word je meegenomen op een zoektocht naar 'resonantie in de wereld'.

We zijn ieder moment in ons leven in relatie, in relatie met onszelf en hoe we met onszelf omgaan,
en natuurlijk in relatie met de wereld om ons heen en de mensen in ons leven.
Kortom, een enorme complexiteit om daar constructief je weg in te vinden.
In deze podcast neemt deze Boeddhist, Maartje van Hooft, je mee op een zoektocht naar resonantie in de wereld.In alle diepte die Holding Space kan bieden, is het iets dat direct toegankelijk is.

De podcast is te beluisteren op Spotify, Breaker, Google Podcasts, Pocket Casts, RadioPublic, en binnenkort ook op iTunes, Castbox en Overcast.

Trailer-aflevering

We hebben allemaal de diepe wens om thuis te zijn in de wereld, en daar een bijdrage aan te leveren. Je zou dit ook resonantie kunnen noemen. 'Resonantie in de wereld' betekent dat de wereld ons kan raken, en wij ook de wereld beroeren. In deze podcast ga ik op onderzoek hoe deze resonantie eruit ziet, en hoe mensen daar vorm aan geven. Deze trailer-aflevering geeft een overzicht.

Aflevering 1

In deze eerste aflevering gaat het over lichaamsgevoel. Waarom is je lichaam van binnenuit waarnemen zo anders dan 'van buitenaf'? En hoe kan ons dit helpen om spanning los te laten, maar ook om onszelf meer 'heel' te voelen, in contact met wie we werkelijk zijn?

Aflevering 2

Deze tweede aflevering gaat over 'Holding Space'. Wat is dat? En hoe kan je dat meenemen in dagelijkse situaties?
In alle diepte die Holding Space kan bieden, is het iets dat direct toegankelijk is. In deze aflevering krijg je enkele handvatten hiervoor.
In dit artikel in de Yoga Internationaal ook meer achtergrond: Yoga en Boeddhisme

Aflevering 3

De derde aflevering van de podcast gaat het over 'Insight Dialogue', een interactieve meditatie-techniek, die ontwikkeld is door Gregory Kramer,
in de context van Vipassana-meditatie en de Theravada-traditie. In alle eenvoud kan je in deze meditatie-vorm de enorme kracht van verbinding ontdekken.
Iris van Vemden deelt haar ervaringen.

Mindfulness en mantra